Escoltar

Cursos d'estiu 2017

"Construint mirades. Accions per la interacció". Cicle de conferències en el marc de l'INSÒLIT - Festival d'Intervencions Efímeres als Patis de Palma

El cicle de conferències s’emmarca en l’Insòlit, un festival d’intervencions efímeres als patis de Palma que proposa promoure el ric patrimoni existent a través d’accions creatives efímeres. Aquest festival, que se celebrarà del 12 al 16 de juliol, neix de la voluntat de posar en relació tres aspectes clau al nostre territori: la cultura, el patrimoni i la creativitat, focalitzant la seva acció a la ciutat de Palma, al nucli antic, on convergeixen aquests tres factors.

Així doncs, aquest cicle de conferències dirigit a tots els públics té com a objectiu la reflexió sobre el territori i la creativitat, sobre el lligam entre la nostra terra i la cultura, no com un mer teló de fons, sinó des d’un punt de vista proactiu, on patrimoni i territori esdevenen ingredients essencials del projecte.

Data

El dijous 13 i el divendres 14 de juliol de 2017

Hora

De 18 a 20.30 hores

Lloc

Edifici Sa Riera. Sala d'actes i pati

Programa

Dijous, 13 de juliol de 2017

ANHELS D'INTERACCIÓ

18 h         Inauguració.  Hi intervindran la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, la doctora Joana M. Seguí, i l’arquitecte i organitzador de l’Insòlit Festival, Erik Herrera.

18.15 h    La bellesa de l’imperfecte. Dr. Joan Muñoz. Àrea de Construccions Arq. UIB (sala d’actes). L’empremta del pas del temps en l’edificació. Reflexions al voltant de la rehabilitació.

19 h         Intervencions efímeres. Insòlit 2017 (sala d’actes). Dos dels equips autors participants a la primera edició de l’Insòlit explicaran les seves intervencions.

19.40 h     La poètica del sabor. Andreu Genestra, cuiner, i Concha Vidal, performer (pati de Sa Riera). Dues disciplines marcades per la recerca de la construcció de moments interaccionen i es donen la mà per generar un espai vivencial compartit. Una peça de gastroperformance que tindrà lloc en viu.

Divendres, 14 de juliol de 2017

INTERACCIONS CONSTRUÏDES

18 h          Arquitectures arrelades. AULETS. Francisco Cifuentes i Sebastià Martorell, arquitectes (sala d’actes). Visió i concepció d’una manera de fer arquitectures connectades materialment i culturalment al territori que els fa de suport. Un procés creatiu narrat.

19 h          Intervencions efímeres. Insòlit 2017 (sala d’actes). Dos dels autors participants a la primera edició de l’Insòlit explicaran les seves intervencions.

19.40 h     Escenografies d’un instant capturat. Nando Esteva, fotògraf (sala d’actes. Moments captats, fotografia construïda, sensacions fixades..., secrets darrere la mirada.

20.30 h     Cloenda i concert

Inscripcions

Activitat gratuïta, prèvia inscripció (nom, llinatges i número de DNI) al correu electrònic sac@uib.cat.

Organitzen